Historie

Familiebedrijf


In 1954 starten Bastiaan en Neeltje Bouman een boerderij op het toenmalig eiland Beerenpolder. Zoon Ab heeft in 1977 de boerderij “Moed en Vertrouwen” van zijn ouders overgenomen. Het was een kleinschalig, gemengd bedrijf met melkkoeien, akkerbouw en grove tuinbouw. Boerin Sophia Bouman werkte bij een zorginstelling en aldus maakte Ab en Sophia in 1997 van hun boerenbedrijf de florerende zorgboerderij “Moed en Vertrouwen”.
En als echt familiebedrijf werd in 2013 de zorgkant van Sophia overgenomen door haar zoon Conrad

Inmiddels is de zorgboerderij uitgegroeid tot een bedrijf (vof) waarbij enerzijds het boeren met een beetje zorg (Ab) en anderzijds zorg met een beetje boeren (Conrad) naast elkaar een plek hebben gevonden en elkaar versterken en ondersteunen. .

Verandering op de zorgboerderij

Nieuwe directie – Zelfde zorg


Per 1 januari 2015 is de samenstelling van de directie op de zorgboerderij veranderd. Tessa is voor zichzelf begonnen met Paard en verbinding.
Website: http://www.paardenverbinding.nl

Sophia is inmiddels met pensioen gegaan maar werkt nog wel als begeleider en adviseur voor de zorgboerderij. Haar zoon Conrad heeft de leiding over de zorgboerderij overgenomen maar zal Sophia´s visie op zorgverlenen blijven raadplegen en handhaven.Open dagen

Foto's open dag 2013

Foto's open dag 2015

Foto's open dag 2016

Foto's open dag 2017

Foto's open dag 2018

Foto's open dag 2019

Foto's open dag 2020

Foto's open dag 2021Wetenswaardigheden

Zorgboerderij Moed & Vertrouwen bestaat al meer dan 19 jaar.

Ab en Sophia zijn in 1997 begonnen met 1 hulpboer: Michiel. Langzaam hebben zij het uitgebreid en nu werken wij met 24 hulpboeren,begeleid door vrijwilligers, stagiaires en personeel.

Daarnaast zijn er, dank zij de Stichting Steunfonds Zorgboerderij Moed en Vertrouwen diverse projecten tot stand gekomen.
In verband met voorwaarden voor een algemeen nut beogende instelling (ANBI), kunt u hier

de doelstelling van de stichting inzien.